Stermodules

leerjaar 1 t/m 5

In deze modules prikkel je je motivatie en leer je dingen die je anders nooit had geleerd. Zes weken lang ga jij aan de slag met een onderwerp van jouw keuze. Kies er één, twee en misschien wel meer…

Maandag 29 januari kun je je in Som inschrijven voor de stermodules. De stermodules starten in de week van 5 februari. Veel STERplezier 🌟

stermodules

Sterfocus

Tijdens dit uur ga jij aan de slag om modules af te ronden. We maken een planning en kijken wat prioriteit heeft. Afronden staat dit uur centraal.

 

Debatclub

Tijdens de lessen zien we levendige gesprekken over allerlei onderwerpen. Meng je je hier graag in of wil je dat juist leren om te doen, dan is de debatclub echt iets voor jou. Samen met Robin uit vwo 6en Jan ga je leren hoe je jouw mening kunt delen met anderen en hen misschien kunt overtuigen van jouw gelijk :). Wie weet doe je over een tijdje zelfs wel mee met het Jongerenlagerhuis. We zien je graag bij de debatclub!

 

Wiskundig tekenen
In deze stermodule ga je een andere kant van wiskunde bekijken. We gaan het hebben over grafentheorie, perspectief, vlakvullingen in de stijl van Escher, en nog meer. Hou je van tekenen en heb je interresse in wisundige toepassingen van tekenen, is deze stermdule voor jou. Je kan er zelfs een keuzemodule mee afsluiten!
Trendsporten

Aan wat anders toe dan wat we doen in een gewone gymles? we doen deze periode opvallende en trend-sporten. Denk aan Padel/pickleball, archerytag, spikeball, smashball en wat nog meer? Ben je creatief en niet bang voor een uitdaging, meld je dan aan!

Aangepaste sporten

Sporten met een beperking, hoe moet dat zijn? daar kom je achter in deze module waarbij we bekende sporten die aangepast zijn. Denk aan zitvolleybal en sporten in een rolstoel. Ga jij de uitdaging aan?

Koken in de blue zones

Als je gezond 100 wilt worden, eet dan als gezonde mensen die 100 zijn geworden. Foodsportcoach Bertine Lentink neemt je mee naar Sardinie, Okinawa, Ikaria, Nicoya en Loma Linda. Ga je mee?

Stress de baas

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer jongeren stress ervaren door prestatiedruk. Daar is school natuurlijk niet voor bedoeld. Herken jij dit bij jezelf? Wil je leren hoe je beter met stress om kunt gaan? En wat je zelf kunt doen om minder stress te ervaren? Schrijf je dan in voor deze module. We gaan vooral praktisch aan de slag en we zorgen elke les ook zeker voor een fijn ontspanningsmoment.

Programmeren kun je leren

Je leert vanaf de basis wat programmeren is. Je leert javascript, een hele simpele website bouwen en sluit af met het maken van een spelletje, Snake. Als je deze module al eerder hebt gevolgd zou je verder kunnen oefenen.

First Lego League 23/24

Een robot bouwen, programmeren en ingewikkelde opdrachten laten uitvoeren. En dat met Lego! Leerlingen van het Eligant hebben vorig jaar voor het eerst meegedaan met de regiofinale van de First Lego League Challenge. Het was een succes en dit jaar willen we naar huis met een beker.

Heb je ervaring met bouwen en programmeren? Heb je meegedaan met de finale vorig jaar? Of ben je gewoon nieuwsgierig? Schrijf je dan in en kom oefenen.

Werkplaats/Technasium uur

Je kunt langskomen om in het technasium te werken aan zaken waar je nog niet aan toe bent gekomen. De werkplaats is open en ik help je graag op weg om zo snel mogelijk tot resultaat te komen. Als je klaar bent met je doel dan werk je gedurende de periode verder aan een keuzemodule zodat je echt veel resultaat hebt na 6 weken.

Atelier uur

In dit uur kun je werken aan je portfolio. Voor leerjaar 1,2 en 3.

Interstellar Orkest

We gaan de Interstellar Suite van Hans Zimmer spelen. Supervet. Speel jij een Fluit, Klarinet, Saxofoon, Hoorn, Viool, Altviool, Cello of Contrabas? Meld je dan aan voor het Eligant Interstellar Orkest! We gaan het stuk uitvoeren op het eindexamenconcert en/of of open podium. Speel je een ander instrument en wil je toch meedoen? Kom dan even overleggen of dat mogelijk is.

Zang techniek

Zing jij graag? Thuis, op school, bij een koor of misschien onder de douche? En zou je graag nog veel meer willen leren over zang en zangtechnieken? Dan is dit de keuzemodule voor jou! Hier leer je alles over jou stem en hoe je die gebruikt.

Keramiek

In deze stermodule doe je onderzoek naar keramiek en ga je jij je eigen serie maken. Het gehele proces gaan we doorlopen, van boetseren tot aan het glazuren.

Decor bouwen

Samen met een professioneel decorbouwer (Leroy Bos) ga jij een decor maken voor de eindvoorstelling van onze eindexamenleerlingen. We gaan super veel klussen, dus ik zoek mensen die dat leuk vinden.

Griekse mythologie in Percy Jackson

In deze stermodule leer je over verschillende Griekse verhalen die voorkomen in de verhalen van Percy Jackson. Ook kijken we naar hoe deze mythes afgebeeld worden in de boeken, films en de nieuwe serie. Lijkt het je leuk om meer te leren over de Griekse verhalen dan is dit de stermodule voor jou!

Klimaatverandering , leerjaar 1 en 2

Wat is klimaatverandering? Zolang er leven bestaat zijn er klimaatveranderingen. Welke invloed heeft de mens op het klimaat , hoe kun jij het klimaat (positief) beinvloeden, wat zijn de gevolgen van de klimaatverandering. Hoe kun je je voorbereiden op klimaatverandering!. Een stermodule die als keuzemodule bij MW kunt inzetten! Je laat op het eind van de module zien hoe je kan omgaan me klimaatverandering!

Cambridge jaar 1: English as a foreign language

In deze module van Cambridge gaan we focussen op Engels als een wereldtaal: we gaan aan de slag met cultuur en de skills!

Cambridge jaar 2

In deze module ga je Engels op Cambridge niveau volgen om je klaar te stomen voor het examen in leerjaar 3! We gaan focussen op de verschillende vaardigheden, grammatica en woordenschat. We bieden deze module voor leerjaar 2 twee keer aan omdat er de vorige keer veel animo voor was! Kijk vooral welke dag het beste voor jou uit komt. Se you soon!