Stermodules

In deze modules prikkel je je motivatie en leer je dingen die je anders nooit had geleerd. Zes weken lang ga jij aan de slag met een onderwerp van jouw keuze. Kies er één, twee en misschien wel meer…

Binnenkort kun je je in Som inschrijven voor de stermodules. Je coach geeft je een seintje en je krijgt weer een nieuwsbrief met daarin ook STERnieuws. De stermodules starten in de week van 22 mei. Dit is de laatste reeks stermodules van dit jaar! Veel STERplezier 🌟

stermodules

First Lego League 23/24

Een robot bouwen, programmeren en ingewikkelde opdrachten laten uitvoeren. En dat met Lego! Leerlingen van het Eligant hebben dit jaar voor het eerst meegedaan met de regiofinale van de First Lego League Challenge. Het was een succes en volgend jaar willen we naar huis met een beker.

Heb je ervaring met bouwen en programmeren? Heb je meegedaan met de finale dit jaar? Of ben je gewoon nieuwsgierig? Schrijf je dan in en kom oefenen.

Kijkje over de grens

Kijkje over de grens
Wil jij internationale ervaring opdoen zonder dat je daarvoor hoeft te reizen? Ga jij met ons een experiment aan?
We gaan deze weken samen via etwinning contact leggen met andere jongeren in Europa. Kies een onderwerp en zoek online contacten. Misschien kun je wat mails uitwisselen of zelfs wel beeldbellen.

Sport

Buddyrun/Obstaclerun

Hou jij van een sportieve uitdaging én wil je samen met een grote groep andere sporters een keer een obstaclerun doen, dan is dit dé Stermodule voor JOU!

We gaan in deze stermodule toewerken naar de Buddy Obstacle run in Zutphen op zaterdag 24 juni. Zet deze datum dus alvast in je agenda. Het programma van deze stermodule bestaat uit o.a. een hindernisparcours, samenwerkingsvormen, survival zwemmen en bootcampen.

Geef je dus nu op! Kijk voor meer informatie en leuke fimpjes ook op: https://www.buddyrun.nl/samen-creeren-en-samen-beleven/zutphen/

 

Focus

Tijdens STERfocus werk je in een kleine groep aan het afronden van modules. Dat doen we in kleine stappen. En het is anders dan thuis want een docent begeleidt dit uur. Samen kijken we wat jou helpt, we plannen en wie weet ontdek je een strategie die jou helpt. Lijkt het je wat, bespreek het dan met je coach; daarna geef je je op.

O&O Werkplaats Focus

Nog en schroefje indraaien in je product van de productontwerper? Jullie maquette verbeteren voor de opdrachtgever? Of keuzemodule afronden? Schrijf je in voor O&O Werkplaats Focus!

Projectgroep duurzaam Eligant🌞

Duurzame school| vrijdag |
Samen nadenken hoe we de school in stapjes nog duurzamer kunnen maken. Een paar leuke activiteiten voor in de pauze of hoe zamelen we het statiegeld van de petflessen en blikjes in voor een groen eiland in de grote beer. Maar ook het opzetten van een ruilbeurs voor kleding en schoolspullen zou kunnen.

Kortom ben jij wel van het bedenken van een plan én van het uitvoeren? Sluit je aan bij de projectgroep duurzaam Eligant. Deze (ster)module is op vrijdag en je kunt in maatwerkuren verder in het technasium. De projectgroep is doorlopend! Het is immers super belangrijk dat we werken aan een duurzaam Eligant.

Eligant excellent

Je bent helemaal bij met de modules en zoekt naar extra uitdaging. Niet meer van hetzelfde, maar ‘out of the box’. Je krijgt de keuze uit een aantal projecten die worden gepitcht door mensen uit Zutphen. Het zijn projecten zoals een groot feest helpen organiseren maar ook nadenken over hoe de wijk ingericht moet worden of zonnepanelen en duurzame energie meer aandacht kan krijgen van jongeren. Je presenteert het uiteindelijk ook aan mensen van Perspectief en Zutphen promotie zelf.

Welkom bij de debatclub

Debatclub 
Hóe je iets zegt is minstens zo belangrijk als wát je zegt. Bij de debatclub leer je sterk(e) verhalen te vertellen. Extra leuk: leren van je leeftijdsgenoten! Naast de docent zijn er twee leerlingen die lessen geven. Je oefent zes weken met allerlei vormen van debatteren en gaandeweg sta je steeds steviger in je schoenen. Omdat jij heus wel weet dat je gelijk hebt, maar dat nog wel moet zien te kríjgen. Durf jij jezelf uit te dagen? Welkom bij de Debatclub!

Eligant LIVE - voor de pro’s

Eligant LIVE – voor de pro’s

Heb jij meegedaan aan de stermodule Eligant LIVE in februari? Voelde je je daar helemaal op je plek en wil je door? Schrijf je dan in voor de stermodule Eligant LIVE – voor de pro’s! In deze vervolgstermodule gaan we onder meer aan de slag met DMX en we gaan dieper in op montage. Daarnaast gaan we naast het werken in de studio ook oefenen met het oplossen van problemen en het opbouwen van dit hele snoerwoud vanaf het begin. Je weet dan als geen ander hoe de studio in elkaar zit! We werken uiteindelijk toe naar een eindproduct die jullie zelf kiezen!

LET OP:
• Schrijf je alleen in als je de stermodule Eligant LIVE in februari hebt gedaan!
• Er zijn slechts acht plekken beschikbaar. Vol is echt vol.

Kunst (theater, muziek, beeldend)

Draagbare kunst
Ontwerp je eigen kostuum of accessoire en ga lekker aan de slag met stof en allerlei andere materialen!

(Cambridge) English

CE: Exam Ready for year 3
Are you ready for your exam in Year 3? We will be practising exams (B2) so you can get an idea of how next year’s exam prep will look (alleen voor klas 2).

CE: Speaking Exam Practise
The speaking exam is an important part of the Cambridge Exam. In this module we will practise the different parts of this exam together to become more confident in our speaking skills.

Spaans

Spaans voor beginners | dinsdag | Maria James (jmsm)
Aprender español 😊 Deze module loopt en loopt door tot het einde van het schooljaar. Spaans is een wereldtaal. Na Engels is Spaans de meest gesproken taal in de wereld. Spaans wordt in heel veel landen gesproken; de meeste sprekers wonen in Latijns-Amerika. Ook in de Verenigde Staten begint de taal een steeds grotere rol te spelen; 40 miljoen mensen spreken er Spaans! Dichterbij ons natuurlijk in Spanje. Tijdens de module Spaans maak je kennis met een nieuwe taal. Wanneer je hiervoor kiest, volg je de stermodule tot aan de zomervakantie.