Keuzemodules

leerjaar 1 t/m 4!

Op deze pagina vind je alle informatie over de keuzemodules van kunst en bewegingsonderwijs. Je kiest voor zes weken. De keuzemodules van de andere vakken kies je volgens jouw planning en in overleg met je docent.

Zit je in klas 3 of 4 dan volg je dit jaar minstens 3 keuzemodules voor bewegingsonderwijs.

Vanaf 20 mei (periode 6) start de laatste ronde keuzemodules. Welke keuzemodules BO en KU er zijn zie je op de foto hieronder. In de Eligantplanner klas 1 t/m 3 staat ook het overzicht van alle keuzemodules. Je kunt je dus altijd goed voorbereiden. In de dagstart besteden coaches er aandacht aan en kijken jullie samen hoe het werkt.

Onder de foto’s vind je een aantal voorbeelden van keuzemodules. Klik op het plusje naast de titel om dit te lezen.

weken per module

Leerjaar 1

Leerjaar 2

Leerjaar 3 en 4

Spelen met tekst

We werken deze module met vaste tekst en tekstbehandeling! Hoe maken we de tekst levend en komt het verhaal over?

Dieren in de kunst

Je maakt een kunstwerk waarin je jouw fascinatie voor een dier laat zien.

Basis blues

Je leert over de oorsprong en geschiedenis van de Blues en gaat op keyboards en/of gitaar aan het werk met het spelen van echte bluesmuziek.

Dagelijks leven als kunst

Je gebruikt het dagelijks leven als inspiratie voor het maken van kunst. Je maakt een kunstwerk, video of fotoreeks waarin een dagelijkse handeling een kunstwerk wordt of iets uit het dagelijks leven kunst wordt.

Singer Songwriter

Altijd al een eigen lied willen schrijven? In deze keuzemodule krijg je tips en tricks en ga je een eigen lied schrijven. Je bedenkt een eigen tekst, een eigen zangmelodie en natuurlijk de akkoorden voor de begeleiding. Aan het eind van dit project laat je jouw liedje horen aan de rest van de groep.  

Kunst die het leven leuker maakt

Je gaat opzoek naar een plek die je wil veranderen door kunst. Je ontwerpt en maakt een ruimtelijk kunstwerk voor een plek buiten of een kunstwerk voor een plek in een gebouw.

Romeo and Juliet (samen met Engels)

Een module van Theater en Engels waarbij de aan de slag gaan met theaterteksten van Romeo & Julia.

Alterego

Hannah Montana, Batman, Iron man, David Bowie. Wat hebben ze gemeen? Alterego’s! In deze module creëren we ons eigen alterego in theater, dans en beeldend!

Drumworkshop

Drummen! Drummen! Drummen! Wat ga je doen?! Drummen!

Het weer verbeeld

Een rustige zomerdag met een briesje of houdt je juist van herfststormen, vrieskou of sneeuwbuien. Hoe ga jij jouw favoriete weertype verbeelden?

Dutch DJ's

Nederlandse DJ’s zijn beroemd over de hele wereld. Producers zoals Martin Garrix, Hardwell en Afrojack domineren al jarenlang de hitlijsten. Hoe is dat zo gekomen? Wat maakt hun muziek zo populair? In deze module leer je over het ontstaan van elektronische muziek en de opkomst van de DJ. Ook speel je hits van bekende producers zoals Avicci en Martin Garrix.

Tijdmachine 2.0

Terug in de tijd, dit jaar gaan we verder waar we gebleven zijn in de theatergeschiedenis. Twee tijden en we maken een aflevering ‘Welkom in de …’

World Music

Macho! Quinto! ChaChaCha! In deze module leer je alles over de Cubaanse cultuur en geschiedenis en waarom dit wervelende eiland zo’n belangrijke rol heeft gespeeld op het wereldtoneel. Je leert over de verschillende Cubaanse muziekstijlen/instrumenten en maakt met je eigen salsa-groep een spetterend CubaSon-ritme. ¡Ay, caramba!

As you like it

Een module over de tekst As you like it van Shakespeare, nu gericht om vormgeving. Aan de slag met decor en tekst! Je kunt de module in combinatie met Engels volgen.

Kijken wordt kunst

Nadat je in het museum naar kunst hebt gekeken samen met je klasgenoten en vakdocent ga je zelf een kunstwerk maken. Je eigen kunstwerk is een verwerking van een kunstwerk dat je mooi, interessant of boeiend vindt. Denk aan een tekening, schilderij, film, installatie, ect.

Zutphen na de oorlog

Je maakt kennis met de geschiedenis van de stad Zutphen. Wat zijn plekken die je graag zou willen veranderen? Je stapt in de rol van stadsarchitect of stadsschilder en ontwerpt een gebouw of een verbeterd stadsgezicht op een plek naar keuze.

Kunst in beweging

Je doet onderzoek naar kinetische kunst en maakt een bewegend kunstwerk of een video waarin in een beweging kunst is geworden.

Maak je (theater)masker

Je doet onderzoek naar maskers in de beeldende kunst en ontwerpt en maakt een eigen (theater)masker.

Sing, sing, sing

Elke stem is uniek. Een klas is daarom een bonte verzameling stemmen. In deze keuzemodule ga je één- en meerstemmig leren zingen in groepen. Om dit te leren ga je o.a. luisteren naar elkaars stem, leer je basiskennis over je instrument (de stem) en leer je je stem optimaal gebruiken. Je sluit de module af met het zingen van een een- of meerstemmig zangstuk naar keuze.

Spelen met de elementen

Vuur, water, lucht en aarde. De vier elementen! We maken vanuit de elementen personages en leren de technieken om dit te doen.

Freerunnen

Kast naar kast, bank naar bank, lijn naar lijn. Niets is in deze module te gek. Aan het einde kun jij een parcours afleggen met verschillende obstakels.

BOM

Wees gerust; het is geen echte bom. BOM staat voor bewegen op muziek. Je leert nieuwe moves, je gaat je eigen dansje bedenken en dat allemaal op lekkere muziek.

Stoeispelen

Stoei jij thuis ook wel eens met je broertje of zusje? Wil jij nou net dat beetje voordeel leren om thuis te gebruiken? Dat leer jij in deze module.

Hit & Run

Iedereen die ooit een wedstrijd softbal heeft gespeeld begon bij hit and run. Dit is een mooi basisspel waarin je leert slaan, rennen van honk naar honk en andere spelers uit te maken.

Frisbee

Je leert de fijne kneepjes van frisbee. Zo gaan we oefenen met vangen, werpen en je gaat uiteindelijk eindvak frisbee spelen.

Rugby

Rugby is eigenlijk niets anders dan met de bal naar de andere kant rennen. Was het maar zo makkelijk. Naast rennen met de bal leer je in deze module ook het passen van een rugby bal. Wist jij dat je bij rugby de bal alleen naar achter mag gooien?

Softbal

In deze module ga je veel oefenen met het gooien, vangen en slaan van een softbal. Daarnaast leer je de regels van softbal met 4 honken kennen. Zo kun jij aan het eind van de module softbal spelen met 4 honken.

Handbalachtige spelen

In de module ‘handbalachtige spelen’ ga jij aan de slag om jouw handbal vaardigheden verbeteren. Om zo de bal beter te kunnen gooien, vangen en samen te kunnen spelen. Met als doel; veel doelpunten scoren!

Racketsporten

Tennis, tafeltennis en badminton zijn allemaal sporten waar je een racket bij nodig hebt. Bij deze sporten ga je tegen elkaar spelen (om te leren hoe je punten kan maken) en je gaat leren hoe je een zo lang mogelijke rally kan maken (samen overspelen met elkaar).

Hockey

Hockey doe je met een stokkie. Hoe jij met dit stokkie overweg moet gaan leer je in deze module. Buiten op het veld of binnen in de zaal leren we je passen, dribbelen en schieten.

Voetbal

Je gaat in de lessen jouw voetbal vaardigheden verbeteren. Aan het eind van de module kun je de bal gericht passen, dribbelen, vrijlopen en samenspelen in een partijtje.

Basketbal

Michael Jordan, Kobe Bryant en LeBron James zijn voorbeelden voor deze module. Het dribbelen met een basketbal, het heel vaak kunnen scoren door een set-shot of een lay-up te maken krijg je in deze module aangeleerd. Wie weet krijg jij ook de kans om je dunk skills te laten zien.

Smashbal (volleybal)

Rally, set, smash! In deze module leer je een volleybal onderhands en bovenhands te passen. Daarnaast besteden we aandacht aan het leukste van volleybal; de SMASH!

Atletiek; Lopen

Opzij, opzij, opzij. Maak plaats, maak plaats, maak plaats. In deze module heb je al lopend vrij veel haast. Je leert sprinten en we maken een beginnetje met duurlopen.

Werpen

Wil jij net zo goed een speer kunnen werpen als de oude Grieken destijds deden? Deze module leert je speerwerpen, discuswerpen en het werpen met een vortex.

Verspringen

Heb jij ooit gehoord van de hink-stap-sprong? Dit is één van de manieren om een grote afstand te overbruggen waarbij je de grond niet raakt. Benieuwd naar de andere? Die komen in deze module aan bod.

Hoogspringen

Hoe hoog leg jij de lat?

Turnen; Zwaaien

Ben jij de nieuwe Tarzan of Jane? Aan een liaan zwaaien in de jungle wordt het helaas niet. Maar we pakken de ringen, trapeze en touwen in deze module er maar bij.

Turnen; Springen

Spring jij ook een gat in de lucht bij het zien van deze module? Of lukt dat nog niet zo goed? Geen probleem dat leer je in deze module. Kleine spoiler; je wordt geholpen door een minitrampoline.