Keuzemodules

Op deze pagina vind je alle informatie over de keuzemodules van kunst en bewegingsonderwijs. Je kiest voor zes weken. De keuzemodules van de andere vakken kies je volgens jouw planning en in overleg met je docent.

Vanaf periode 6 (start 22 mei) start de laatste ronde keuzemodules. Welke keuzemodules BO en KU er zijn zie je op de foto hieronder. 

Onder de foto’s vind je een aantal voorbeelden van keuzemodules. Klik op het plusje naast de titel om dit te lezen.

weken per module

Leerjaar 1

Leerjaar 2

Spelen met tekst

We werken deze module met vaste tekst en tekstbehandeling! Hoe maken we de tekst levend en komt het verhaal over?

Dieren in de kunst

Je maakt een kunstwerk waarin je jouw fascinatie voor een dier laat zien.

Basis blues

Je leert over de oorsprong en geschiedenis van de Blues en gaat op keyboards en/of gitaar aan het werk met het spelen van echte bluesmuziek.

Dagelijks leven als kunst

Je gebruikt het dagelijks leven als inspiratie voor het maken van kunst. Je maakt een kunstwerk, video of fotoreeks waarin een dagelijkse handeling een kunstwerk wordt of iets uit het dagelijks leven kunst wordt.

Singer Songwriter

Altijd al een eigen lied willen schrijven? In deze keuzemodule krijg je tips en tricks en ga je een eigen lied schrijven. Je bedenkt een eigen tekst, een eigen zangmelodie en natuurlijk de akkoorden voor de begeleiding. Aan het eind van dit project laat je jouw liedje horen aan de rest van de groep.  

Kunst die het leven leuker maakt

Je gaat opzoek naar een plek die je wil veranderen door kunst. Je ontwerpt en maakt een ruimtelijk kunstwerk voor een plek buiten of een kunstwerk voor een plek in een gebouw.

Romeo and Juliet (samen met Engels)

Een module van Theater en Engels waarbij de aan de slag gaan met theaterteksten van Romeo & Julia.

Alterego

Hannah Montana, Batman, Iron man, David Bowie. Wat hebben ze gemeen? Alterego’s! In deze module creëren we ons eigen alterego in theater, dans en beeldend!

Drumworkshop

Drummen! Drummen! Drummen! Wat ga je doen?! Drummen!

Het weer verbeeld

Een rustige zomerdag met een briesje of houdt je juist van herfststormen, vrieskou of sneeuwbuien. Hoe ga jij jouw favoriete weertype verbeelden?

Dutch DJ's

Nederlandse DJ’s zijn beroemd over de hele wereld. Producers zoals Martin Garrix, Hardwell en Afrojack domineren al jarenlang de hitlijsten. Hoe is dat zo gekomen? Wat maakt hun muziek zo populair? In deze module leer je over het ontstaan van elektronische muziek en de opkomst van de DJ. Ook speel je hits van bekende producers zoals Avicci en Martin Garrix.

Tijdmachine 2.0

Terug in de tijd, dit jaar gaan we verder waar we gebleven zijn in de theatergeschiedenis. Twee tijden en we maken een aflevering ‘Welkom in de …’

World Music

Macho! Quinto! ChaChaCha! In deze module leer je alles over de Cubaanse cultuur en geschiedenis en waarom dit wervelende eiland zo’n belangrijke rol heeft gespeeld op het wereldtoneel. Je leert over de verschillende Cubaanse muziekstijlen/instrumenten en maakt met je eigen salsa-groep een spetterend CubaSon-ritme. ¡Ay, caramba!

As you like it

Een module over de tekst As you like it van Shakespeare, nu gericht om vormgeving. Aan de slag met decor en tekst! Je kunt de module in combinatie met Engels volgen.

Kijken wordt kunst

Nadat je in het museum naar kunst hebt gekeken samen met je klasgenoten en vakdocent ga je zelf een kunstwerk maken. Je eigen kunstwerk is een verwerking van een kunstwerk dat je mooi, interessant of boeiend vindt. Denk aan een tekening, schilderij, film, installatie, ect.

Zutphen na de oorlog

Je maakt kennis met de geschiedenis van de stad Zutphen. Wat zijn plekken die je graag zou willen veranderen? Je stapt in de rol van stadsarchitect of stadsschilder en ontwerpt een gebouw of een verbeterd stadsgezicht op een plek naar keuze.

Kunst in beweging

Je doet onderzoek naar kinetische kunst en maakt een bewegend kunstwerk of een video waarin in een beweging kunst is geworden.

Maak je (theater)masker

Je doet onderzoek naar maskers in de beeldende kunst en ontwerpt en maakt een eigen (theater)masker.

Sing, sing, sing

Elke stem is uniek. Een klas is daarom een bonte verzameling stemmen. In deze keuzemodule ga je één- en meerstemmig leren zingen in groepen. Om dit te leren ga je o.a. luisteren naar elkaars stem, leer je basiskennis over je instrument (de stem) en leer je je stem optimaal gebruiken. Je sluit de module af met het zingen van een een- of meerstemmig zangstuk naar keuze.

Spelen met de elementen

Vuur, water, lucht en aarde. De vier elementen! We maken vanuit de elementen personages en leren de technieken om dit te doen.