Deze thuiswerkupdate is de laatste! Dat betekent niet dat we van corona af zijn en dat alles weer is zoals het was. Toch zijn we blij dat weer meer naar normaal toe gaan met de start van het anderhalvemeter-Eligant op 2 juni. Hieronder praten we jullie graag kort bij over de laatste onlineschoolweek en hoe het vervolg eruit gaan zien.  

Rooster

De roosters van alle leerlingen zijn in Teams geüpdatet. Hierin zien zij hun laatste online lessen voor de komende week staan (onder het kopje ROOSTER bovenaan in het team KLASLOKAAL). De leerlingen zijn zoals gebruikelijk aanwezig tijdens de lessen in het team KLASLOKAAL.  

Terug- en vooruitblik

De afgelopen weken thuis zijn voor veel leerlingen echt een enorme uitdaging geweest. Sommige leerlingen zijn zichzelf ook echt tegengekomen daarin. De één ontdekt dat hij beter kan werken als hij alleen op zijn kamer zit en de ander merkt dat zij alleen in de ochtend echt productief is. Nog een ander ontdekt dat thuiswerken helemaal niks voor haar is! Leerlingen moesten leren met nieuwe programma’s en communicatiestromen om te gaan. Dat het thuisonderwijs voor vele leerlingen (en ouders) een hele uitdaging is staat buiten kijf. Hetzelfde geldt voor ons met het afstandsonderwijs. Met elkaar, leerlingen, ouders en team, zijn we erin geslaagd om deze periode door te komen. Heel veel dank daarvoor aan jullie allemaal! 

Gelukkig mogen de leerlingen binnenkort weer fysiek naar school. Alle voorbereidingen voor de schoolgang worden op dit moment getroffen. De plannen hiervoor bespraken we in het team, met de leerlingenraad, de deelraad en de ouderklankbordgroep. Zij dachten mee en keken waar het beter kan. We houden ook rekening met de leerlingen van het Stedelijk Lyceum en de mavo die op de Isendoornstraat 3 hun lessen hebben. Ondertussen wordt er een voorlopig rooster opgesteld. Veel zaken zullen weer naar ‘normaal’ terugkeren. Het rooster voor vanaf 2 juni komt weer in Som te staan en de lessen zijn weer in het echt. Voor extra vragen en coaching blijven we zoveel mogelijk Teams gebruiken. Als alle lichten op groen staan, delen wij zo snel en volledig mogelijk met jullie hoe het onderwijs er vanaf 2 juni op school uit gaat zien. We informeren jullie ook over de aanpassingen in de rest van het programma. Door de maatregelen kunnen sommige modules en leeractiviteiten namelijk niet doorgaan. Dit zetten we voor jullie op een rij.  

We zijn er klaar voor 

Sinds 11 mei is een aantal leerlingen al aan het werk op school. Zij waren de eersten die het Eligant als anderhalvemeterschool meemaakten. Na een verduidelijking van de instructies, het strategisch plaatsen van ontsmettingsmiddelen en het bedenken van de looproutes, weten we dat we echt klaar zijn om alle leerlingen vanaf 2 juni weer op school te mogen ontvangen. 

Per 2 juni mogen we allemaal! 

Juist omdat de schoolgang en het face-to-face contact zo ontzettend belangrijk en waardevol zijn voor onze leerlingen en collega’s, staat al vast dat alle leerlingen in twee shifts in ieder geval vier dagen per week les gaan krijgen op school. 

Helaas zullen er ook leerlingen zijn die vanwege een zwakkere gezondheid of huisgenoten in de risicogroep niet fysiek naar school kunnen komen. De richtlijnen hiervoor delen we tegelijkertijd met de informatie over het teruggaan naar school. 

We kijken ernaar uit om jullie weer in het echt te mogen ontvangen! 

Taken en ‘vinklijst’ 

Omdat blijkt dat het merendeel van de leerlingen de handen vol heeft aan het werk dat er nu ligt, geven we voor week 22 geen nieuwe taken op. Wel zijn er lopende taken waaraan gewerkt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het maken van de modules voor wiskunde of het inleveren van de Coronakeuzemodule van kunst. Deze taken vinden jullie in de vorige vinklijst(en) op www.eligant.nl/corona onder het kopje “Alle werkbestanden”.  

Er zijn ook leerlingen die als een speer vooruitgaan en alle taken al af hebben. Dat is echt knap! Hen willen we verzoeken om met de coach in gesprek te gaan hierover. Samen met de coach kunnen zij uitzoeken waar hun persoonlijke uitdaging ligt. Dat kan het maken van keuzemodules zijn, het afronden van B’tjes en N’etjes in Som of misschien wel het bedenken van een eigen module bij hun lievelingsvak. Er is veel mogelijk, schroom niet om zelf met plannen te komen.  

Zonnig lang weekend 

Voor nu wensen we jullie een goed en zonnig Hemelvaartsweekend. We zien de leerlingen maandag 25 mei weer online en informeren jullie volgende week over het vervolg. 

Voor de volledigheid: vanwege de driehoeksgesprekken zijn er op dinsdag 26 mei geen lessen. Ook niet voor de groep die naar school komt.  

Levi hard aan het werk vanachter zijn thuiswerkplek

Deze prachtige foto’s maakten Stans (natuurfoto’s) en Janne voor de “Coronakeuzemodule fotowedstrijd Rijksmuseum”. Ze hebben allebei echt een reeks gemaakt waarbij de foto’s in onderwerp en vormgeving bij elkaar passen.