Verder na de meivakantie 

Donderdag 23 april begon de meivakantie, vrij tot en met 5 mei leek lekker lang, maar voor je het weet is het 5 mei en zitten die fijne weken zonder schoolscherm er weer op. We hopen dat jullie, net als wij, school even loslieten en hebben genoten van het mooie weer, lekker naar buiten en even niet op de klok kijken wanneer er weer een les is. Nu zit dat erop en gaan we verder met het afstandsonderwijs. Samen pakken we de draad op, richting de volgende onderbreking met Hemelvaartsdag. 

Deze week werken focussen de leerlingen op het afronden van de taken, waarmee we voor de vakantie bezig waren. Per maandag 11 mei is er een nieuw rooster. In dat rooster is er één les (beide gymnasiumklassen soms twee) per dag (tot Hemelvaartsdag). Daarnaast is er dagelijks een vragenuurtje waarop leerlingen terecht kunnen bij hun docent, ook al hebben ze geen les. Natuurlijk is er ook de chatmogelijkheid via Teams. We kiezen onder meer voor dit rooster vanwege de Diatoetsen die vanaf 11 mei online komen. Iedere dag komt er een toets bij. Verderop meer informatie over de Diatoetsen.  

Met een klein groepje leerlingen (die dat echt nodig heeft) starten we in principe vanaf 11 mei op school. Dit gaat in overleg met leerlingen, ouders en coach. Het aanbod is natuurlijk geheel vrijblijvend. 

Veel succes allemaal weer de komende weken! 

Weer naar school na 1 juni?!

We hopen na 1 juni weer te kunnen beginnen op school. We maakten al plannen voor een terugkeer en werken dit momenteel verder uit. We bespreken de plannen met de ouders in de deelraad en de klankbordgroep en verspreiden het dan breder. Van harte hopen we op een gezamenlijke afsluiting van schooljaar 2019-2020 met de richtlijnen van RIVM in acht houdend. We houden jullie op de hoogte.

Diatoetsen 

Om de ontwikkeling van onze leerlingen goed in kaart te brengen maken wij op school gebruik van Diatoetsen. Dit zijn digitale methode-onafhankelijke volgtoetsen voor de kernvakken (Nederlands, Engels en rekenen/wiskunde), waarmee de vordering van jullie kind gevolgd wordt op weg naar de bovenbouw. Dit is de tweede ronde Diatoetsen dit schooljaar. 

Aangezien (bijna) alle leerlingen op dit moment thuisonderwijs volgen, maken ze ook de toetsen digitaal en vanuit huis. Dit vraagt natuurlijk wat van jullie als ouder/verzorger. Daarom hebben wij hieronder op een rij gezet waar jullie aan moeten denken wanneer jullie kind thuis een toets maakt:

 • Zorg ervoor dat een juiste Internet Browser geïnstalleerd is:
  • voor Windows: Google Chrome of Mozilla Firefox;
  • voor Apple: Safari. 
  • Gebruik dus niet Internet Explorer of Edge. Daar draait het systeem niet goed op.  
 • De leerlingen ontvangen vóór aankomend weekend een persoonlijke mail met hun inloggegevens. Ze kunnen inloggen op www.diatoetsen.nl/login/ bij Leerling met de gebruikersnaam en het wachtwoord. 
 • Leerlingen mogen tijdens het maken van de toetsen niet overleggen met klasgenoten. Wilt u erop toezien dat hij/zij verder niet op internet gaat en geen contact heeft met anderen bijvoorbeeld via mail, Instagram, Facebook of WhatsApp?
 • Help niet inhoudelijk bij het maken van de toets. Leg de vragen niet uit en zeg geen antwoorden voor. U mag natuurlijk wel helpen als hij/zij tegen praktische vragen aanloopt. Zie ook de veelgestelde vragen onder deze instructie. 
 • Alleen bij Diawisk mag een eigen rekenmachine gebruikt worden. Bij Diacijfer is er online een rekenmachine beschikbaar als dat is toegestaan in de toets. Verder is het gebruik van hulpmiddelen (woordenboek of rekenmachine) niet toegestaan
 • De toetsen hebben géén tijdslimiet. Zorg er dus voor dat uw kind de tijd neemt om de toets te maken. 

Planning van de toetsen  

Vanaf 12.30 uur staat de toets van die dag open. De leerling kan vervolgens op eigen tempo de toets maken. Wij raden aan elke dag de toets van die dag af te ronden

 • Diatekst Nederlands 11 mei 
 • Diawoord Nederlands 12 mei 
 • Diaspel Nederlands 13 mei 
 • Diatekst Engels 14 mei 
 • Diawoord Engels 15 mei 
 • Diacijfer 18 mei 
 • Diawisk 19 mei 
 • Inhaalmoment 20 mei 

Veelgestelde vragen 
Krijgen we een score nadat mijn kind de toets gemaakt heeft?

Als uw kind de toets heeft ingeleverd, krijgt hij/zij de behaalde score te zien op een scorebalk. De coach deelt de vorderingen ook met leerling en ouder(s).

Mag ik inhoudelijke vragen beantwoorden? 

VoorbeeldHoe reken ik uit hoeveel 93 x 12 is? Wat betekent het woord communicatie? 
Nee, inhoudelijke vragen mogen niet beantwoord worden. Geef geen hints en stel de vraag niet op een andere manier. Het is voor de resultaten van uw kind belangrijk dat uw kind de toets zelfstandig maakt, zonder hulp. 
 

Mag ik technische vragen beantwoorden? 

Voorbeeld: Waar staat de letter L op het toetsenbord? Hoe sla ik een vraag over?  
Ja, als het “technische” vragen zijn, mag u de vragen beantwoorden. 

Driehoeksgesprekken online 

Op 26 mei staat de laatste ronde driehoeksgesprekken gepland. Gezien het feit dat we niet naar school gaan en ook geen zekerheid hebben of we per 1 juni mogen starten, hebben we besloten de driehoeksgesprekken door te laten gaan. De gesprekken vinden online via Teams plaats. De coach nodigt jullie binnenkort uit voor een gesprek op of omstreeks deze datum. 

Tot slot: dit Duitse gesprek… op afstand!

Lotte en Anne hebben hun opdracht voor Duits wel heel knap (en op afstand) volbracht. Goed gedaan! Kijk mee via deze link.