Beste leerlingen en ouders, 

Het was een bijzondere week en vandaag beginnen we samen aan een nieuwe week die vast ook weer bijzonder wordt. Afgelopen week is er hard gewerkt. Thuis door leerlingen, vaak met hulp van jullie ouders, leerlingen helpen elkaar en natuurlijk zijn er vanuit school de coaches en docenten. Er is volop contact via verschillende digitale kanalen. 

Iedere dag hadden we met het team een dagstart want voor ons is het ook volop leren op afstand. We delen onze ervaringen van ‘onderwijs op afstand’, geven elkaar tips en we bespraken onder andere met elkaar dat we deze week meer online lesgeven. Dat doen we per vak via Teams. Hieronder lees je daar meer over. Daarnaast blijft het contact met de coach heel belangrijk. Nogmaals benadrukken we daarbij dat we afspraken maakten met elkaar, maar dat iedereen wel zelf keuzes kan maken; we zijn tenslotte allemaal verschillend. 

We wensen jullie allemaal weer een goede week en vooral…blijf gezond!  

Zonnige groeten namens het hele team Eligant, 
Sem van der Ree, Elise Altena en Marieke van Loo 

De link www.eligant.nl/corona is voor de komende weken heel belangrijk. Raadpleeg de informatie op deze website regelmatig. Vooral de pagina www.eligant.nl/speciaal-voor-leerlingen/wat-moet-ik-nou-doen-thuis is belangrijk en handig. Hierin staat namelijk precies hoe je thuis te werk gaat. We updaten jullie ook via de mail, maar de site werken we regelmatig bij. Dank jullie wel allemaal!  

Werken in TEAMS 

Vanaf deze week werken we in Teams. Wat betekent dat: 

 • Zorg dat Teams op je laptop werkt. In principe hebben alle leerlingen de beschikking over Teams. Op www.eligant.nl/corona staat een instructie hoe je Teams kunt installeren indien het nog niet werkt. Doe dat eventueel samen met je ouders.  
 • Wanneer je vragen hebt over een vak, dan hoef je geen mail meer te sturen naar je vakdocent. Stel je vraag via Teams bij het betreffende vak in het team genaamd Thuisonderwijs. Eén van je docenten zorgt voor een antwoord. 
 • In Teams kan er ook instructie worden gegeven. Daarmee starten we deze week en we breiden dit uit naar de behoefte van leerlingen. Wanneer er instructie is, kun je vinden in het Instructierooster. Heb je de instructie gemist, dan kun je die terugkijken. Docenten nemen de instructie namelijk op. 
 • Je hebt Teams van 9.00 uur tot 12.00 uur open staan om erin te werken. Docenten zijn op dat moment beschikbaar om je te begeleiden (op hun werkdagen). Zorg dat je de meldingen in teams weer aanzet. Hoe dat moet, lees je hier.  

Voor vragen over en hulp met Teams kun je mailen naar Sem van der Ree (s.vanderree@eligant.nl) 

Roosterwijzigingen 
 • De docenten M&W zijn afwezig op 23 en 30 maart.  
 • In tegenstelling tot eerdere berichten zijn de docenten kunst op 24 maart gewoon aanwezig! 
 • De docenten Duits zijn afwezig op 27 maart en 1 april.  
 • Mevrouw Van der Werf is op 3 april afwezig vanwege de mondelingen Frans voor de examenleerlingen. 

Samenwerking ouders en coaches  

Minimaal één keer in de week hebben alle leerlingen ‘live’ contact met hun coach. De coach heeft aandacht voor hoe het gaat, de planning, beantwoordt vragen en kijkt mee. Echter, de coaches hebben de hulp van jullie, ouders, hard nodig. Het is fijn als jullie meekijken of de planning inderdaad gehaald wordt, of er echt een aantal uur voor school gewerkt wordt, of er nog onbeantwoorde vragen zijn, et cetera. Voor vakinhoudelijke vragen kunnen leerlingen altijd terecht bij de vakdocenten. Het is fijn als jullie samen met je kind(eren) zorgen voor een vaste dagstructuur. 

Blijven vragen onbeantwoord of hebben jullie tips, deel die dan met de coach. Samen helpen we alle leerlingen verder in deze bijzondere weken. 

Tevredenheidsonderzoeken 

Deze week zullen er tevredenheidsonderzoeken worden uitgezet onder leerlingen. Komende week zetten we het onderzoek voor ouders uit.  

We benadrukken dat de vragen gaan over de normale schoolweken. Het kan zijn dat de vragenlijst (met als afzender ‘Achterhoek VO’) in de spambox terecht komt. Alvast veel dank voor het invullen! We zijn heel blij met jullie feedback.

Nieuwsflitsen vanuit thuis 

Heel veel leerlingen pakken het thuis werken echt goed op. Super jongens en meiden. Jullie docenten en eigenlijk het hele team wordt hier heel blij van. We krijgen leuke berichtjes en foto’s. Blijf dit vooral met ons delen. Dit is er eentje: Met Levi gaat het heel goed met Wiskunde. Met de hulp van zijn ouders gaat hij als een trein door de opgaven. Hoofdstuk 8 vind hij erg leuk; hoofdstuk 2 is wat lastiger, maar ook dat lukt!  

Een andere ouder mailt: 

We hebben als gezin (we zijn momenteel alle 4 thuis) een dagplanning gemaakt, zodat we allemaal onze eigen (rustige) werkplek hebben. Ontbijt, lunch en ‘s middags even een kop thee drinken, avondeten, doen we samen op “vaste tijden”, om te voorkomen dat de meiden te lang doorgaan en we anders de komende weken op 4 eilandjes leven. We bespreken met elkaar hoe de dag verloopt en of het schoolwerk lukt of er hulp nodig is. We zorgen ook dat er voldoende ontspanning is (spelletje, fietsen, wandelen of buiten spelen)  
Maar eigenlijk verloopt het erg soepel allemaal!  

We merken uit de reacties dat iedereen echt ongelooflijk zijn best doet en dat het ook best goed gaat gezien de omstandigheden.  

De meest gehoorde tip: zorg thuis met elkaar voor structuur door een vast dagritme af te spreken. Doe er je voordeel mee. 

Wat leuk dat jullie met zovelen reageren op alle Instagram-initiatieven! 

Maakte je nog geen kennis? Kijk dan nu op  

 • @eligantkunst 
 • @eligant_onderzoeken_ontwerpen 
 • @eliganttalen 
 • @eligantbo 
 • @assistentschoolleider 

Via instagram.com/een van de pagina’s hierboven zonder ‘@’ kun je ook zonder eigen account meekijken! 

Tot slot: hieronder een prachtige en unieke Eligant-kunstverzameling!