Somtoday

Gebruik onderstaande knop om in te loggen in Somtoday. Hier vind je onder andere je roosters.

Mediatheek catalogus

Hier vind je alle informatie wat betreft de mediatheek, zoals een overzicht van alle boeken en handige websites voor werkstukken.

Office-account

In je Office-account kun je onder andere je mailbox (dat heet Outlook), Word en online opslag vinden.

Printen

Als je iets wil printen, kun je dit online doen via onderstaande knop. Log in met je leerlingnummer (bijvoorbeeld: el123456) en je wachtwoord. Je haalt het printje op bij de printer met je pasje.

Hoe log ik in op Somtoday?

Ga met de knop naar Somtoday. Vul als school in “Achterhoek VO” en klik de pop-up aan die dan verschijnt. Vul vervolgens je zes-cijferige leerlingnummer in en gebruik het wachtwoord dat je in de introductieweek hebt gekregen.

Hoe log ik in in mijn Office-account?

Ga met de knop naar je Office-account. Vul daar je e-mailadres in. Die ziet er zo uit: el___@leerling.eligant.nl (op de plek van ___ vul je je zes-cijferige leerlingnummer in). Vul daarna het wachtwoord in dat je in de introductieweek hebt gekregen.

Hoe verbind ik met het wifi-netwerk?

Ga naar je netwerkinstellingen, of klik rechtsonderin (Windows) of rechtsbovenin (Mac) op het interneticoontje. Klik het netwerk “School-Hotspot” aan. Vul daar je e-mailadres in (zie het kopje hierboven) en het wachtwoord dat je hebt gekregen in de introductieweek. Vervolgens wordt er gevraagd of je het certificaat wil accepteren. Geef aan dat dat oké is, door op doorgaan of accepteren te klikken.

Ik krijg de melding: "kan niet verbinden met dit netwerk"

Dat gebeurt soms. Dit kun je oplossen door het netwerk te “vergeten” en opnieuw in te loggen. Als je niet weet hoe dat moet, kun je het beste even een klasgenoot vragen het uit te leggen.

Lukt het niet om in te loggen, te verbinden met het netwerk of heb je andere ICT-problemen?

Loop even binnen bij de Teamkamer (B01). We helpen je graag verder!