Extra informatieavonden

Zo’n nieuwe school roept toch vragen op…. Daarom kun je ook al vóór onze open dag met je vragen terecht. Op 14, 15, 21, 22 en 30 januari van 19.00 tot 20.00 uur ben je samen met je ouders van harte welkom. Wij beantwoorden je vragen dan en geven ook uitleg over ons onderwijsconcept.

Open dag 2019!

Op onze open dag op zaterdag 2 februari kun je lekker aan de slag. Je ervaart hoe er geleerd wordt op het lyceum. Natuurlijk zijn er leerlingen die je daarbij helpen. Zij kunnen je van alles vertellen over ‘de middelbare’ en wat er allemaal komt kijken in het leven van een brugklasser. De open dag is van 10.00 tot 14.00 uur op de Isendoornstraat 3.

Proeflessen bij
Eligant Lyceum

Op 12 en 13 februari kun je een proefles volgen. Vanaf de open dag kun je je daarvoor opgeven. Voor je ouders is er een apart programma. De proeflesavond is van 19.00 tot 20.30 uur.

 

Aanmelding

Vanaf 1 maart kun je je aanmelden voor het Eligant Lyceum. Dat doe je via een speciale link op deze website. Houd onze website dus goed in de gaten.

Jouw keuze

Jouw coach

Jouw talent

Brugklassen havo en vwo (gymnasium)

Het Eligant Lyceum start met 8 brugklassen (en met ongeveer 220 leerlingen) voor havo- en vwo-leerlingen. Tijdens de ingeroosterde lessen zit je in je eigen klas. We hebben havo-klassen en vwo-klassen (en een aparte gymnasiumlijn). De modules in de maatwerkuren volg je steeds in een wisselende samenstelling.

Vanaf de brugklas werk je al aan het verder ontwikkelen van belangrijke vaardigheden zoals onderzoek doen, presenteren, een betoog kunnen houden en creatief denken. Deze vaardigheden heb je later tijdens je studie na de middelbare school op het hbo of op de universiteit nodig. Ook creativiteit en sport staan bij ons hoog in het vaandel. Voor de gymnasiasten is er een extra uitdagend programma met daarin veel aandacht voor de klassieke talen, de klassieke oudheid en of je het gelooft of niet…je zult ontdekken dat Latijn een wereldtaal is, net als Engels nu J

Ook in onze eigen taal vind je Latijn terug. Ken je misschien een paar woorden?…JA! Viaduct, aquarium, direct… In de tweede klas van het gymnasium leer je ook Grieks. Je leert eerst een heel nieuw alfabet schrijven en lezen.

‘Klaar voor de brugklas’

We willen dat je je snel thuis voelt op het Eligant Lyceum. Wanneer je je aanmeldt, kun je kiezen om mee te doen met ‘klaar voor de brugklas’. Nog voor de grote kennismakingsmiddag waarop je kennis maakt met je klasgenootjes, kom je alvast naar jouw school. Je gaat op ontdekkingstocht door het gebouw en maakt kennis met afkortingen die we veel gebruiken, zoals voor vakken en docenten. Onze ervaring is dat je na de zomervakantie de weg al een beetje weet en het al wat vertrouwd voelt op je nieuwe school.