Een kijkje op het
Eligant Lyceum

Onze pijlers in beeld:

  • Ik word gezien
  • Ik kies mijn eigen leerroute
  • Ik kan het
 

Aanmelding

Van 1 tot 15 maart 2020 kun je je aanmelden voor de brugklas van het Eligant Lyceum, schooljaar 2020-2021. Dat doe je, samen met je ouder(s), via het aanmeldingsformulier waarvoor je de link vanaf 1 maart op de homepage van onze website vindt. Wanneer jullie meer dan één kind willen aanmelden, vul dan alsjeblieft voor ieder apart een formulier in.

Belangrijk: wanneer je je wilt aanmelden voor onze nieuwe brugklas Eligant Buiten in Vorden, dan doe je dat tussen 1 en 10 maart. 

Wanneer je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Bel of mail ons; we helpen je graag. 

 

Na 15 maart

Wanneer je je na 15 maart wilt aanmelden voor de brugklas of klas 2 schooljaar 2020-2021, bijvoorbeeld omdat je verhuist, bel ons dan even. We maken dan graag een afspraak met jou en je ouders en mailen je de link naar ons aanmeldingsformulier. 

 

 

 

Jouw keuze

Jouw coach

Jouw talent

Brugklassen havo en vwo (atheneum en gymnasium)

Het Eligant Lyceum heeft ook in 2020-2021 acht brugklassen voor havo- en vwo-leerlingen. Dat betekent dat we plek hebben voor 220 leerlingen.

Tijdens de ingeroosterde lessen zit je in je eigen klas. We hebben havo-klassen en vwo-klassen. De maatwerkuren volg je steeds in een wisselende samenstelling. Vwo is bij ons opgesplitst in atheneum en gymnasium. Met een vwo-advies van je leerkracht van groep 8 is de keuze aan jou: of atheneum of gymnasium.

Vanaf de brugklas werk je al aan het verder ontwikkelen van belangrijke vaardigheden zoals onderzoek doen, presenteren, een betoog kunnen houden en creatief denken. Deze vaardigheden heb je later tijdens je studie na de middelbare school op het hbo of op de universiteit nodig. Ook creativiteit en sport staan bij ons hoog in het vaandel.

Voor de gymnasiasten is er een extra uitdagend programma met daarin veel aandacht voor de klassieke talen, de klassieke oudheid en of je het gelooft of niet…je zult ontdekken dat Latijn een wereldtaal is, net als Engels nu. Ook in onze eigen taal vind je Latijn terug. Ken je misschien een paar woorden?…JA! Viaduct, aquarium, direct… In de tweede klas van het gymnasium leer je ook Grieks. Je leert eerst een heel nieuw alfabet schrijven en lezen.

‘Klaar voor de brugklas’

We willen dat je je snel thuis voelt op het Eligant Lyceum. Wanneer je je aanmeldt, kun je kiezen om mee te doen met ‘klaar voor de brugklas’. Nog voor de grote kennismakingsmiddag waarop je kennis maakt met je klasgenootjes, kom je alvast naar jouw school. Je gaat op ontdekkingstocht door het gebouw en maakt kennis met afkortingen die we veel gebruiken, zoals voor vakken en docenten. Onze ervaring is dat je na de zomervakantie de weg al een beetje weet en het al wat vertrouwd voelt op je nieuwe school.