Een kijkje op het
Eligant Lyceum

Onze pijlers in beeld:

  • Ik word gezien
  • Ik kies mijn eigen leerroute
  • Ik kan het
 

Open dag 2021

Zaterdag 30 januari 2021 is de open dag van het Eligant. Hoe de open dag er uit gaat zien weten we nog niet precies. Dat heeft te maken met het coronavirus en de eventuele richtlijnen tegen die tijd. Via onze website houden we je op de hoogte. Ben je nieuwsgierig naar onze school, houd deze datum dan wel vrij.

Heb je dringende vragen, dan kun je altijd ons leerlingencentrum mailen of bellen. Zij helpen je of zorgen dat jouw vraag bij de juiste persoon komt.

Graag tot ziens bij ons op school!

 

 

Aanmelden voor de brugklas 2021-2022

Van 1 tot 15 maart 2021 kun je je aanmelden voor de brugklas van het Eligant Lyceum, schooljaar 2021-2022. Dat doe je, samen met je ouder(s), via het aanmeldingsformulier waarvoor je de link vanaf 1 maart op de homepage van onze website vindt.

Aanmelden voor het huidige schooljaar

Wanneer je tijdens het schooljaar 2020-2021 wilt instromen bij ons op school bijvoorbeeld omdat je verhuist, dan kijken we graag samen met jou en je ouder(s) wat de mogelijkheden zijn. Bel ons gerust en misschien is het handig om een afspraak te maken.

Het Eligant heeft dit schooljaar eerste en tweede klassen. Zit je in de derde klas of hoger, dan kunnen we je ook helpen bij één van onze twee deelscholen Baudartius College of Stedelijk Lyceum. Net als het Eligant hebben deze scholen havo-, atheneum- en gymnasiumklassen.

Jouw keuze

Jouw coach

Jouw talent

Brugklassen havo en vwo (atheneum en gymnasium)

Het Eligant Lyceum heeft ook in 2020-2021 acht brugklassen voor havo- en vwo-leerlingen. Dat betekent dat we plek hebben voor 220 leerlingen.

Tijdens de ingeroosterde lessen zit je in je eigen klas. We hebben havo-klassen en vwo-klassen. De maatwerkuren volg je steeds in een wisselende samenstelling. Vwo is bij ons opgesplitst in atheneum en gymnasium. Met een vwo-advies van je leerkracht van groep 8 is de keuze aan jou: of atheneum of gymnasium.

Vanaf de brugklas werk je al aan het verder ontwikkelen van belangrijke vaardigheden zoals onderzoek doen, presenteren, een betoog kunnen houden en creatief denken. Deze vaardigheden heb je later tijdens je studie na de middelbare school op het hbo of op de universiteit nodig. Ook creativiteit en sport staan bij ons hoog in het vaandel.

Voor de gymnasiasten is er een extra uitdagend programma met daarin veel aandacht voor de klassieke talen, de klassieke oudheid en of je het gelooft of niet…je zult ontdekken dat Latijn een wereldtaal is, net als Engels nu. Ook in onze eigen taal vind je Latijn terug. Ken je misschien een paar woorden?…JA! Viaduct, aquarium, direct… In de tweede klas van het gymnasium leer je ook Grieks. Je leert eerst een heel nieuw alfabet schrijven en lezen.

‘Klaar voor de brugklas’

We willen dat je je snel thuis voelt op het Eligant Lyceum. Wanneer je je aanmeldt, kun je kiezen om mee te doen met ‘klaar voor de brugklas’. Nog voor de grote kennismakingsmiddag waarop je kennis maakt met je klasgenootjes, kom je alvast naar jouw school. Je gaat op ontdekkingstocht door het gebouw en maakt kennis met afkortingen die we veel gebruiken, zoals voor vakken en docenten. Onze ervaring is dat je na de zomervakantie de weg al een beetje weet en het al wat vertrouwd voelt op je nieuwe school.