Een kijkje op het
Eligant Lyceum

Onze pijlers in beeld:

  • Ik word gezien
  • Ik kies mijn eigen leerroute
  • Ik kan het

Online kennismaken

30 januari geen volle school met honderden trotse leerlingen die met plezier hun school laten zien aan duizenden bezoekers (leerlingen groep 7 en 8 met hun ouders). Toch hopen we velen van jullie te zien op 30 januari, want een paar van onze leerlingen gaan live! Spannend maar leuk.

Ze vertellen je hoe het is op het Eligant, beantwoorden vragen, laten je misschien nog een lokaal zien… Dit is echt bedoeld voor leerlingen van groep 8. We weten namelijk dat jullie andere vragen hebben dan jullie ouders. Drie keer kun je via een livestream vanaf de homepage aansluiten. Om 10.00 uur, 11.00 uur en 12.00 uur; steeds een half uurtje. Leuk als je er even bent!

Voor je ouder(s) is er op 1 en 3 februari een aparte livestream om 19.30 uur (tot 20.00 uur). Dan vertelt Arnold van Gessel, onze rector, over het onderwijs op het Eligant en beantwoordt vragen. 

Heb je dringende vragen, dan kun je altijd ons leerlingencentrum mailen of bellen. Zij helpen je of zorgen dat jouw vraag bij de juiste persoon komt.

Graag tot ziens bij ons op school!

Aanmelden voor de brugklas 2021-2022
Van 1 tot 15 maart 2021 kun je je aanmelden voor de brugklas van het Eligant Lyceum, schooljaar 2021-2022. Dat doe je, samen met je ouder(s), via het aanmeldingsformulier waarvoor je de link vanaf 1 maart op de homepage van onze website vindt.

Aanmelden voor het huidige schooljaar
Wanneer je tijdens het schooljaar 2020-2021 wilt instromen bij ons op school bijvoorbeeld omdat je verhuist, dan kijken we graag samen met jou en je ouder(s) wat de mogelijkheden zijn. Bel ons gerust en misschien is het handig om een afspraak te maken.

Het Eligant heeft dit schooljaar eerste en tweede klassen. Zit je in de derde klas of hoger, dan kunnen we je ook helpen bij één van onze twee deelscholen Baudartius College of Stedelijk Lyceum. Net als het Eligant hebben deze scholen havo-, atheneum- en gymnasiumklassen.

Ik word gezien

Ik kan het

Ik kies mijn eigen leerroute

Brugklassen havo en vwo (atheneum en gymnasium)

Het Eligant Lyceum heeft ook in 2021-2022 acht brugklassen voor havo- en vwo-leerlingen. Dat betekent dat we plek hebben voor 220 leerlingen.

Tijdens de ingeroosterde lessen zit je in je eigen klas. We hebben havo-klassen en vwo-klassen. De maatwerkuren volg je steeds in een wisselende samenstelling. Vwo is bij ons opgesplitst in atheneum en gymnasium. Met een vwo-advies van je leerkracht van groep 8 is de keuze aan jou: of atheneum of gymnasium. Is jouw advies van de basisschool havo/vwo, dan dagen we je uit op atheneum-niveau. In de eerste twee jaren kun je ervaren of dat niveau echt bij jou past. Samen met je ouder(s) en je coach bespreek je dat steeds. In principe zit je bij ons in klas 3 op jouw niveau. Wanneer je je aanmeldt op onze school, mogen jullie natuurlijk ook kiezen voor een start in de havo. Ook vanuit de havo kunnen leerlingen opstromen.

Vanaf de brugklas werk je al aan het verder ontwikkelen van belangrijke vaardigheden zoals onderzoek doen, presenteren, een betoog kunnen houden en creatief denken. Deze vaardigheden heb je later tijdens je studie na de middelbare school op het hbo of op de universiteit nodig. Ook creativiteit en sport staan bij ons hoog in het vaandel.

Voor de gymnasiasten is er een extra uitdagend programma met daarin veel aandacht voor de klassieke talen, de klassieke oudheid en of je het gelooft of niet…je zult ontdekken dat Latijn een wereldtaal is, net als Engels nu. Ook in onze eigen taal vind je Latijn terug. Ken je misschien een paar woorden?…JA! Viaduct, aquarium, direct… In de tweede klas van het gymnasium leer je ook Grieks. Je leert eerst een heel nieuw alfabet schrijven en lezen.

Eligant Buiten

is een kleinschalige schoolomgeving in Vorden. We werken er volgens hetzelfde onderwijsconcept als op de hoofdlocatie van het Eligant Lyceum in Zutphen. Toch is er een aantal dingen écht anders.  

  • Je werkt in een kleine groep (maximaal 24 leerlingen). Dat is wat rustiger en je kent iedereen goed.
  • Je volgt nog meer jouw eigen tempo om de eerste twee jaar af te ronden. Zo bouw je aan een stevige basis voor klas 3 en verder. Vanaf klas 3 maak je ook de overstap naar Zutphen.
  • Er is één vaste coach die er in principe iedere dag is.
  • Je werkt in dagdelen. Tijdens een dagdeel werk je aan één vak.
  • Bij Eligant Buiten is extra tijd voor vaardigheden zoals plannen, leren leren, vragen stellen en initiatief nemen.
  • Met buiten bedoelen we, naast buiten Zutphen, ook buiten het schoolgebouw. Zo krijg je als het kan ook les in de buitenlucht (bijvoorbeeld tijdens onderzoek & ontwerpen en sport) en werk je aan opdrachten van bedrijven of instellingen.